сряда, 17 юли 2013 г.

Ароматна среща: Versace Versense EDT

Искам да ви споделя за още един много подходящт според мен парфюм за лятото - цитрусовата свежест Versense на италианския бранд Версаче.

Накратко за парфюма: Versace Versense е ухание представено през 2009 г., притежаващо ярък средиземноморски характер и блансиращо на границата на свежест и сексуалност.
Основни нотки: бергамот, зелен мандарин, смокиня, жасмин, кедър, кардамон, мускус, сандал и др.



Versense е от "слепите" ми покупки. Търсейки по-бюджетен заместител на Chanel Chance eau Fraiche, попаднах на сравнения с Версенс и след като изчетох доста похвали реших да не му мисля повече и да рискувам с поръчка. Когато пристигна и отворих хубавата кутия още тогава ме лъхна някакъв зелено-тревист аромат, който беше в тотален разрез с това, което очаквах. А след първото пръсване съвсем се разочаровах като установих, че за моят нос няма нищо общо със зеленият Chance.
Еее... не беше любов от пръв поглед определено. Но се харесахме с течение на времето и свикнах с аромата на зелена свежест. Носи ми идеална прохлада в лятното време като коктейл поднесен на средиземноморска тераса с полъхващ наоколо лек ветрец:).

За аромата едно обаче е сигурно, все така ми мирише главно на лимони, не знам дали жълти или зелени, които всъщност не са представени отделно в пирамидата му, а общо като съвкупност от много цитруси. Относно развитието за мен лично няма някакво особено такова освен, че поомеква и не мирише така остро както в началото. Има сякаш и някаква опушена нотка, но нея я усещам само понякога.


Трайността при мен не е завидна, налага ми се често да го подновявам, но ако се ползва в комбинация с лосион може би ще има по-добър ефект.
Като заключение за мен Versace Versense e един приятен, свръхцитрусов парфюм и на любителите на свежи и киселички аромати ще се хареса много. Бутилката/в която много харесвам гравираните елементи/ и зеленият цвят на съдържанието са в унисон и се съчетават перфектно.

Очаквайте още ароматни публикации:)

А вие харесвате ли Versense?

6 коментара:

  1. Vchera go testvah tochno tozi aromat i bqh mnogo vpechetlena!

    ОтговорИзтриване
  2. Един от любимите ми парфюми! Харесва ми точно тази свежа нотка на цитрусови плодове! Но и при мен трайността не беше завидна :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление трайността не е от предимствата му/макар да съм чела и други мнения/, но пък аромата компенсира това:) Имаш интересен блог:). ПОздрави!

      Изтриване
  3. Благодаря тиии :)

    Деси
    http://truedreamcatcher.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...