понеделник, 19 август 2013 г.

Четки за грим Real Techniques

Привет!

До сега никога в блога не съм споменавала какви четки за грим използвам. Конкретно ще ви покажа любимите ми и най-хубави на британската блогърка и гримьорка Саманта Чапман -Real Techniques. Тези четки от таклон са толкова меки и нежни, и приятни за употреба, че правят нанасянето на козметичните продукти истинско удоволствие при употребата им. Най-напред още пролетта си бях взела Core Kit сета съдържащ общо 4 основни четки за лице. 
А те са:
- Buffing Brush
- Contour Brush
- Detailer Brush
- Fondation Brush
+ удобна чанатичка, която може и да стои изправена.


Ако трябва да съм честна не ползвам всичките от тях. Общо взето не целият сет се оказва практичен за мен, а и четейки отзиви на други блогъри също. Ето кратки разяснения защо:
- Detailer Brush сигурно би трябвало да служи за коректор, но е толкова малка, че освен да прикрива някои микроскопични точки за друго не я виждам. До колкото знам, най-практично някои я използват за нанасяне на червило на устните. Да, за това ми се струва добре.
- Четката за фдт Foundation Brush е доста малка и трудно се работи с нея за цялото лице, но ако се комбинира с Buffing-четката според мен дава по-лесен, по-бърз и хубав резултат. За коректор също е добре, макар и да се явява малко голяма за това.


Следващите две четки са най-хубави от сета.
- Contour-a e идеална за това, което й е предназначението - контуриране на лицето, също и нанасяне на хайлайтър на скулите. Всъщност ми се иска да беше съвсееем мъничко по-голяма за да ми е по-удобна за руж, но.. много искам:)
- Buffing-четката е много харесвана и хвалена от блогърите, и има защо. Според етикета е предназначена за нанасяне на минерален грим. Всъщност аз никога не съм я използвала с минерални продукти. Според мен тази четка е почти многофункционална. Става за нанасяне на течни и прахообразни продукти. При течните обаче има една уговорка, заради, която все пак реших да си взема друга четка отделно. Мисля, че поема повече продукт и космите й не са съвсем подходящи за такава консистенция.
Но... това не умаловажава качествата на четките, щом дори въпреки това смятам, че са чудесни. Всъщност до сега само Detailer-четката не ми е влязла в употреба нито веднъж.


->->->
Преминавам към следващата четка, която си взех отделно - Stippling Brush. 


Тази четка е преди всичко пердназначена за нанасяне на течни или кремообразни консистенции - фдт-ни; кремообразни хайлайтъри и ружове. В последното си клипче Саманта обяснява, че е по-подходяща за ББ кремове и цветни овлажнители, защото придава леко до средно покритие за разлика от Expert Brush-четката, която прави по-плътен пласт. Но също така с нея може да се нанася и компактен руж или хайлайтър, това също е показвано в клипчета, включително и в по-предно нейно по темата. 
За мен лично това е една много хубава и успешна четка. С нея получвам много хубав и равномерен финиш. Също така ми харесва, че освен за основа мога да я използвам и за руж/кремообразен или пресован/. Харесвам такива продукти, които са с повече от едно предназначение. Друго хубаво на тази четка е, че дръжката й се разширява в долната част и може да стои изправена на тоалетната ви масичка!


Ако някой го интересува аз съм поръчвала четките от hqhair.com, но има и други сайтове, които ги предлагат - iherb.com; lookfantastic.com, а вероятно и още други.
Ако имате някакъв опит с тези четки бих се радвала да прочета. На въпроси също ще отговарям. С радост ще прочета мненията ви!


ПП: Приятели, това е последната ми публикация преди кратката ми почивка. При първа възможност щом съм на линия ще отговоря на въпроси, ако има такива в коментарите. Приготвила съм и още интересни впечатления от продукти, така че стойте наблизо;).

Прегръдки от мен и до нови срещи!

8 коментара:

  1. Каква четка би препоръчала за течен ФДТ?
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако става въпрос за четките на РТ stippling brush e именно за това, foundation brush също. Buffing-a и тя може да се ползва за същото. Виж пак ако искаш какво съм писала за тях. Но по принцип и трите стават за течен фдт.

      Изтриване
  2. Привет,Веси!Много интересна публикация.Аз нанасям всичко с ръце върху лицето освен ружа,който го поставям с най-голямата възможна четка.Най-вероятно не е точната,но ми е най-удобната.И аз бих поискала мнение за четката за ФДТ?!
    http://milenche22.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, аз когато бързам също нанасям фдт-на с пръсти... Съвсем не винаги ползвам четки:) Но не съм сигурна, че те разбрах з а коя точно четка за фдт питаш:)

      Изтриване
  3. Много хубава и полезна публикация!
    Аз рядко ползвам четки за нанасяне на каквито и да е продукти върху лицето, но пък предпологам с тях постигането на хубав и равномерен слой цвят става по-лесно и финиша върху лицето седи по-професионално.

    ОтговорИзтриване
  4. https://www.facebook.com/beauty.celektt Можете да ги намерите в България и онлайн магазина :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...