неделя, 13 октомври 2013 г.

Грижа за косата от Klorane

Есента настъпи, а с листопада и косопада ми. Имам сезонен косопад за съжаление и тази година реших да взема мерки с надеждата, че може леко да се повлияе. За серията на Клоран с хинин и витамин B вече бях чувала и заложих на нея като по-достъпна, натурална и популярна. Бях решила да си взема голям шампоан, но като видях комплекта за пътуване ми се стори симпатичен и напълно подходящ за първоначално тестване.
Съдържанието на комплекта - 100 мл. шампоан и 50 мл. балсам, в прозрачна чантичка.
Моите впечатления: Консистенциите и на двата продукта са доста редки. Не знам това дали да го намирам за странно, по принцип съм свикнала с по-гъсти и някак не намирам за удобно, ако са воднисти, защото все бързам да си ги сложа на косата преди да са изтекли през пръстите ми.
Както и да е, това не е някакъв особен недостатък, ако качествата на продуктите си заслужават.
За шампоана мога да кажа, че съм доста доволна, даже повече отколкото очаквах. Както казах освен рядък е и доста тъмен на цвят и мисля, че до сега не съм ползвала такъв. Оставя косата ми гладка и жизнена, а що се отнася до анти-косопадния ефект, то след употребата на 100-те мл. забелязвам, че има леко повлияване или аз си въобразявам(надявам се да не е така). Така или иначе ми харесва как се отразява на косата ми, прави я свежа, здрава и най-важното не я утежнява и омазнява в корените.
Дали бих си купила по-голяма опаковка на шампоана? Да, определено!:)

Балсамът обаче е малко по-странен продукт и ми е трудно да дам обективно мнение от гледна точка на това, че го ползвах само около четири пъти. Но най-странното, което ми беше в него е както казах предвид редкостта на консистенцията, нанесен на косата не се усеща, че има продукт... Не съм сигурна, че бих си го купила точно него отново. За мен шампоанът в тази серия е по-хубав.
И двата продукта имат сходен тревист мирис. Учудващо за мен е, че бях почти сигурна, че в продуктите тази марка няма парабени, но се оказа, че тези двата съдържат два такива.

Сканираната листовка от комплекта.
Освен това предполагам знаете, но на много места вече шампоаните на Клоран се предлагат в мини варианти по 25 мл., което ги прави много подходящи, за тестване, ако не искате да се хвърляте веднага на голяма опаковка.

->->->
Другият продукт, който ми се иска да спомена е балсам от серията за боядисана коса с нар.
Доволна съм от него. Цветът е малко странен, както се вижда от снимката има сякаш някакъв оцветител в него, но като се изтиска  в ръка  е светло-розов. Оставя косата гладка и бляскава. Притежава подобен тревист аромат като на предните два продукта, но за разлика от тях е доста по-гъст. 
Съдържа един парабен. Но пък изрично пише, че формулата е разработена за минимален риск от алергични реакции. Окей.

Можете да прочетете повече за продукта на етикета.


Ако имате опит с някой от тези продукти оставете мнението си, ще ми е интересно да прочета.

14 коментара:

  1. Здравей,лятото си бях взела такъв шампоан в голяма опаковка. Мирише приятно,измива добре, малко ми сплесква косата,но това не беше голям проблем, тъй като е предназначен за друго, а и тя попринцип е без обем- идеално права с тънък косъм. След няколко пъти употреба започна да ме сърби кожата на главата и го спрях.Ползвах го много често ли..попринцип си мия косата през ден. Сега се чудя дали да започна пак да го използвам и по-дълго време да видя дали ще има по-добър ефект, а и дали да го редувам и с друг шампоан, зашото явно е по-силен.. какво е твоето мнение?! Също така бях малко разочарована,когато прочетох на кутията отзад, че съдържа парабени. В аптеката не обърнах внимание,защото си мислех, че всичките им продукти са без :)) . Ползвала съм и малки опаковки 25мл - шампоан с мляко от овес и шампоан със седра. И двата са за честа употреба и не съм доволна- ужасно бързо се омазнява косата от тях и след 2 пъти ползване спрях употребата им . Балсама с мляко от овес също така стои , ползвах го 2-3 пъти , но както казваш ти нанесен на косата не се усеща , че има продукт, а и изсушава крайщата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,
      аз мисля, че щом като не ти е понесъл веднъж шампоана не го ползвай повече, така или иначе има голямо разнообразие на пазара от продукти за коса за да се мъчиш с някой. И аз като теб мислех, че нямат парабени продуктите на Клоран, но се оказа, че имат...
      Шампоанът с мляко от овес за честа употреба имам спомени, че го тествах от малките шишенца, но не ми хареса и също ми се омазни по-бързо косата сякаш... повече не го пожелах. Балсамът явно е със същата консистенция като този дето съм ползвала, просто не си заслужава. По-добре се ориентирай към друга марка и продукти.
      Поздрави и успех е намирането на подходящите продукти!:)

      пп: като сме на тема Клоран на мен все ми е любопитна една серия за блясък с магнолия, и доста я оглеждам като я видя. Но все имам едно подозрение, че нещо няма да ми допадне и ще се окаже тежка за моята коса.

      Изтриване
    2. Здравей,
      от лятото когато беше по-силен косопада ( аз тогава за 1 месец смених 3-4 марки шампоан, не ползвам никакви преси попринцип,но тогава ми изгориха косата с ретро преса и от тогава сякаш се започна с косопада, не знам тези ли са причините, от сезона ли е ..) започнах да си слагам на главата какво ли не..Косата ми падаше и по ръцете през деня и колкото пъти дръпна все имаше косми в ръцете ми..а знаеш за една жена колко е отвтратително това.Сега съм се поуспокоила, предимно пада като се къпя ,въпреки,че и тогава не ми е приятно като знам преди как не е падала така, но ме успокояват,че е нормално уж. Та от шампоаните вече съм се отегчила , само този на Клоран ползвах заради проблема и си казах, че явно шампоаните няма да оправят положението ,защото май в днешно време всичко е химия.От тогава пробвах и бебешки шампоани,които уж нямат толкова вредни съставки и не съм доволна също. Аз ли съм станала мн взискателна не знам. Направо съм се вманиачила на тема шампоани, бая съм натрупала в нас вече и така стоят. За Глис, Елсев,Нивеа и такива разне не искам и да чувам.Изчетох и мн за парабените и вредните съставки и ...май човек понякога колкото по - малко знае , по - добре ,хаха...Преди като нямах проблем с косата и си бях с един шампоан бая време и хич не съм мислела за тези неща.
      Ти какъв шампоан ползваш против косопад , този на Клоран ли ? И от коя марка шампоани за коса си доволна ?
      Чудя се да пробвам и ампули против косопад, четох за тези на Виши , не са евтини и не знам... Ампулите попринцип по биха помогнали сякаш ?! Шампоан Phyto също се канех да си взимам ,но след рарочарованието от Клорана ...
      Сега съм с шампоан и маска на Орзен, че по форумите изчетох само положителни мнения за маската ,та реших и шампоана да взема,уж нямат парабени. Ползвам го вече няколко пъти ,имам малки прашинки като пърхут, мисля да изчакам още малко и ако не преминат , да го спра и него.
      Стана бая дълго, хах..
      Поздрави.

      Изтриване
    3. Здравей отново,
      да, дискусията е интересна и трудно се изчерпва с няколко думи, ако си говорехме, а не пишехме щеше да е по-лесно:) Та... аз не съм да си кажа капацитет по шампоаните и косопада, всичко, което знам е от личен опит и той не е кой знае какъв. Но по принцип освен козметично лечението при косопада, ако е по-силен трябва да е и вътрешно. Като при акнето. От друга страна трябва да се знае и каква е причината. Ако е сезонен/като при мен, а струва ми се и при теб/ той започва с края на лятото и отшумява в късна зима или ранна пролет. Аз тази година сякаш нямам толкова силен, както беше преди, но не мисля че се дължи на шампоана.
      А за теб конкретно не смея да кажа, но ако е сезонен не е толкова страшно. Мисля, че може да си вземеш някакви таблетки з а коса с витамини, сега има на всякакви марки, например Мерц. Домашни маски и екстракти от масла също помагат. Но не мога да помогна повече. Също мога да кажа, че по принцип Phyto e по-престижна марка Kloran, сигурни и ти го знаеш.:) Но да знаеш, че понякога с по-евтини продукти може да имаш по-малко проблеми отколкото с по-скъпи…
      Orzen съм ползвала само за боядисана коса и то отдавна и не мога да кажа нищо повече за марката.
      Не знам какво да ти кажа повече, освен да ти пожелая успех в борбата с косопада и споделиш, ако си намерила някой ефективен продукт!:)

      Изтриване
    4. Благодаря ти мн за бързия отговор,сезонен мисля, че е .. сега не е така силен ,както в началото. Видях в друга твоя публикация ,че си използвала шампоан на Phyto, да съгласна съм с теб ,че е по-престижна марка.Отоворих и разгледах сайта им по подробно също.
      Можеш ли да кажеш нещо повече за шампоана, мисля да си взема същия или такъв за косопад.
      При теб как е положението ?
      Домашни маски правих в началото , но като не видях ефект -спрях, а и са ми малко досадни :Д . Слагах също хининова вода, но не много редовно и не мога да споделя дали действа.
      До скоро, ако намера ефективен продукт ще споделя задължително ! :))


      Изтриване

    5. Шампоанът на Фито по спомени беше за суха коса, иначе за косопад сега гледах в брошурата им има специално за косoпад при жени PHYTOCYANE се казва, може би е добър.
      Знаеш ли, аз наистина бих ти препоръчала и вътрешно лечение с витамини, ако не си провеждала такова до сега. Често като оглеждам подобни продукти/за коса, кожа и нокти/ попадам на такива, които се водят за подпомагане растежа на косата и специално срещу косопад, но не се сещам сега за конкретни марки. Аз най-често за здраве съм пила през живота си бирена мая. И едни таблетки за коса от ДМ пих/как се казваха точно не помня/, някои са много доволни, но аз не забелязах да ми се отразиха кой знае колко на косата. Домашните маски и хининовата вода и на мен са ми досадни, не обичам да се клепам с такива неща в корените и заради боята…
      Шампоанът Здраве Форте за косопад пробвала ли си го? Някои са много доволни. Низорал май също имаха такава серия. Смятам, че някакъв нов шампоан в съчетание с таблетки ще има ефект.
      Това е което мога да ти кажа сега и да ти пожелая успех в борбата срещу косопада, сигурна съм че ще намалее
      Поздрави!:)

      Изтриване
    6. Здравей,
      сега сякаш съм се спряла на Фито , чудя се за възстановяване или за косопад ..кой да избера.Исках да изкажеш впечатленията си от този ,който си пробвала - измива ли, как подейства на косата ти, бе както за Клоран си разказала.Много по-добър ли е от масовите шампоани , аз имам големи очаквания пак май,очаквам да е чудотворен някакъв , а и като му гледам рекламитее ( натурален, без никакви вредни съставки и т.н) лелее.. :Д ..
      За витамини съм чувала Витаслим, но малко скъпи ми се виждат за 3-месечен курс лечение. Аз имам у нас някакви американски от мои роднини -мн витамини и минерали, не са конкретно за косопад,но ще ги пия и да видим.
      Мерси отново за мнението.
      Поздрави !

      Изтриване
    7. Ами този шампоан на Фито беше само 50 мл от кутията на Пинкс, така че опита ми се свежда само до това количеството доколкото е достатъчно з а някакво впечатление. Той беше с кератин за суха и увредена коса, а моята е доста далече от такава. Но го употребих все пак стигна ми за 4 пъти, помня че правеше косата ми твърда от кератина и.. това. Нямаше блясък. Не че не е хубав, но е за друг тип коса, ако твоята е такава. Би трябвало да възстановява доста добре силно увредената и суха коса.
      Според мен е по-скоро грижа разработена към нуждите на косата, отколкото да измива само от нечистотии. Друго наистина не мога да кажа повече.
      Но не се надявай на някакви чудеса от шампоаните, по скоро грижата за косата трябва да е комплексна.
      Поздрави и ще се радвам да споделяш и за в бъдеще мнението си за продукти в блога!:)

      Изтриване
    8. Благодаря ти за отговора, ще видя какво ще избера този път.
      Поздрави ! :))

      Изтриване
  2. Здравей , сега са пуснали промоция на PHYTO - 1 хранителна добавка за коса и нокти + още 1 подарък https://www.facebook.com/photo.php?fbid=560552444029284&set=a.331266393624558.77778.331169026967628&type=1&theater ... та се сетих, че тук бяхме говорили за това преди .. офертата ми се струва добра... та исках да те питам от тази бирена мая пълнее ли се много и като цяло дали може да имат някакъв страничен ефект, тъй като ти си пила подобни хапчета.Иначе се каня да си ги взема ( не са евтини,но офертата е добра хмм), също и маската за коса , за която говорихме на Джон Фрида- ако можеш да изкажеш повече впечатления и за нея- тя също е намалена в момента на 15 лв ...Сега ползвам и шампоана за косопад Phytocyane,но още не мога да изкажа мнение :) Попринцип косопада ми намаля и каквата ми е тънка косата в момента я усещам оредяла, искам да се сгъсти някак ...поне да е като преди, не очаквам някакви чудеса чак ;Д
    Поздрави и до скоро.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, съжалявам, че ти отговарям толкова късно.. За бирената мая мога да кажа от личен опит,че при мен не съм забелязвала негативни ефекти като например напълняване и дори да е имало то е било много малко и труднозабележимо. Но съм чувала за това по принцип, че е възможно при някои хора. Така че май не мога да помогна много по този въпрос. Сещам се, че съм пила едни таблетки от ДМ-ската серия за хранителни добавки за коса.. не беше скъпа и някои в бг.мама доста ги хвалеха, но при мен честно да ти кажа не забелязах някаква промяна в косата си. Казвам това като идея за бюджетни добавки за коса щом си решила такива да си вземеш. При теб може да има резултат:)
    За линка с промоцията на Фито, благодаря! Моята коса също е с намален косопад в момента и нищо повече не правя засега в това отношение, ползвам си козметиката по принцип. За маската на Дж. Фрида не знам какво повече да кажа освен, че ще е най-добре да я пробваш и лично да прецениш, мисля че нищо няма да загубиш и надявам се да се похвалиш след време как я намираш:)
    Весела Коледа!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, аз си взех тази маска и първото ми впечатление е ,че наистина прави косата мн мека ,доволна съм,въпреки, че като ми стане мн мека косата и гладка изглежда без обем- но това е, няма угодияя :Д хаха . Но като цяло съм мн доволна , ще си я ползвам. За хапчетата още се чуда.. ще споделя ако ги купя .
    Ааа , ползвала ли си маската от новата серия на Лореал , знам че си беше взела шампоан и балсам...сигурно ще има скоро публикация за тях как ги намираш ?!
    Весели празници ! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, радвам се че си доволна от маската поне малко:) тя нали се води възстановяваща доколкото помня/както и цяла серия/, по-скоро изглажда и придава здрав вид на косата, отколкото да прави обеми.
      Иначе, ако става въпрос за серия за обем на Лореал, не съм ползвала маската, а само балсама и шампоана и смятам съвсем скоро да пусна публикацията за тях. Ти нали се интересуваш от обем и плътност и мисля, че на теб ще ти допадне или поне ще ти представлява интерес определено.
      Чао засега:)

      Изтриване
  5. Благодаря ти за отговора.
    До скоро :))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...