вторник, 17 декември 2013 г.

Christmas Inspirations

+ рецепта

 
ХоХо, здравейте приятели!
Броени дни преди Коледа подбрах за вас oт Pinterest красиви и вдъхновяващи снимки за празниците, които предстоят. Някои само ще ви радват, други ще ви вдъхновяват, а трети ще ви дадат практични идеи за коледна декорация у дома. След снимките ще ви споделя и любимата ми рецепта за греяно вино, която ми е традиция от миналата зима до сега. Enjoy!!!

 
Ето я и рецептата за греяното вино, която освен, че е много ароматна и вкусна е и много лесна. Оригиналната рецепта е от сайта на ВВС, но тъй като една от съставките не ми беше налична, в крайна сметка ги редуцирах до следните, които смятам, че са необходими, достатъчни и лесно откриваеми на нашия пазар за традиционно греяно вино.
 
Какво ви трябва:
1 бутилка червено вино
1/2 портокал
60 гр. кафява захар
1 пръчка канела
1 настъргано индийско орехче
1 сушен дафинов лист
 
Начин на приготвяне:
В съд за варене се изсипва виното и към него се прибавят нарязаният портокал, захарта, дафиновият лист и подправките. Загрява се внимателно докато захарта се разтопи и по желание може да се прибави още захар на вкус. Отстранявате от котлона и наливате в топлоустойчиви чаши. Консумирате:)
 
 
Знам, че беше редно да направя съответното вино и да го снимам, но тъй като не знам кога точно ще ми се случи това, много ми се искаше предварително да ви споделя рецептата, за да може  всеки от вас, който е заинтересуван да си го направи и без да чака моя милост да се накани за снимков материал.
Това е рецептата за греяното вино, консумирайте в приятна компания и с мярка!:)
 
И за финал любимата ми тазгодишна Коледна песен, надявам се и вас да ви зареди с настроение:
 
 
 
Пожелавам ви весело изкарване на коледните и новогодишни празници! И много късмет и усмивки! До скоро!

4 коментара:

  1. Благодаря ти много, мила!! След толкова дълго отсъствие, изобщо не съм очаквала такива мили коментари! :)
    Весели празници! :*

    Десислава
    http://truedreamcatcher.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен вдъхновяващ пост <3
    Много ми хареса, а еленчето е уникален сладур!
    Рецептата за греяно вино ще се тества задължително. В Германия има под път и над път, но друго си, когато сам си го направиш!
    Много харесвам блога ти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти допада и поста и блога, на мен също ми харесва твоя и ще си поправя пропуска като си го добавя в следените:)
      Точно преди 2-3 дни като споменах на мой познат, че ще правя греяно вино той се намръщи казвайки, че миналата Коледа някъде в немско е пил и не му е харесало, имало специфичен мирис с някакви съставки като карамфил и явно това е дало отражение. Казах му, че моето си е по-традиционно, сладко с аромат на портокали най-вече. Едва ли с нещо може да подразни човек, ако не е тотален антифен на виното, портокалите и канелата:)
      Затова препоръчвам да с е опита и домашното. Разбира се има и много други рецепти в нета и всеки може да избере от къде да почерпи вдъхновение.
      Поздрави!:)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...