петък, 27 декември 2013 г.

L'oreal Elseve Fibrаlogy - серия за обем

Бях ви казвала за тези два продукта преди време, че непременно ще пиша за тях отделно, защото си заслужават. Най-после и това се случи. Става въпрос за серията за обем на косата на L'oreal Elseve - Fibrology.
Бях много скептична, но и много бях любопитна да пробвам някакъв шампоан за обем, защото до сега винаги съм си мислила, че при мен няма да се получи ефектът, който искам - обем в корените, а не в дължината. Считах, че вероятно такива шампоани са по-подходящи за къси коси, защото прическата ще е обемна по цялата дължина. Докато при мен на дълга коса няма как да стане това и при всички случаи обема няма да е равномерен и няма да е в основата... Но стига толкова предисловие.

Защо всъщност си взех тази серия?
Освен любопитството да пробвам новата серията за обем на Elseve, друга основна прична е факта, че шампоаните за обем се препоръчват при бързоомазняващи се корени, поради(дали си спомням правилно) действието им да 'изстъргват' косъма, което го прави по-тънък и по-лек, и което е явно причина да се запазва косата свежа малко по-дълго време. Знаете и от предни публикации, че се боря с такъв 'дефект' на косата си, затова още повече ми беше интересно да видя резултата. Разбира се първата мисия на този продукт е да придава обеми, а не да подържа косата повече време свежа, затова очакваният в тази насока не трябва да са високи.

И двата продукта имат нормален бих казала аромат, нищо дразнещо. Консистенциите са бели на цвят и средногъсти.
След като се измия с шампоана усещам косата си по-плътна, дори леко твърда и лесна за обработка, но малко трудна за сресване. След оформяне и изсушаване косата е наистина по-обемна и изглежда по-гъста.
С интерес установих обаче още един плюс на този шампоан - косата запазва формата си максимално дълго време дори при кофти метеорологични условия. Може би се дължи на твърдината. И освен, че изглежда свежа за малко по-дълго време/да има го и този +/ и прическата също се запазва. Супер, нали?
Самата серия Fibrаlogy е с технология Filloxane, "първата активна съставка с органично-минерален произход, способна да създава субстанция вътре в косъма, как действа?
Прониква - действа дълбоко в косъма, достига дори до кортекса;
Разширява се - уплътнява фибрата отвътре;
Втвърдява се – натрупва се в косъма, като трайно увеличава диаметъра на косъма след всяко използване.
Моментално косата е по плътна при допир.
След 5 нанасяния диаметъра на косъма се увеличава с + 37% чрез субстанция отвътре".
След като останах доволна от шампоана много се навих да взема и балсама. Той общо взето подсилва ефекта на шампоана, но самостоятелно ползвани тези продукти дават същия ефект, с тази разлика, че балсама го слагам само по дължината. Комбинацията от тях обаче ми се струва, че малко утежнява косата ми.
Тъй като нямам опит засега с други продукти за обем на косата не мога да направя съпоставка и нямам достатъчно опит за крайна категоризация на серията. Така или иначе се надявам с времето да добия повече впечатления и за тези, и за други подобни продукти.

Съставът на двата продукта:
Шампоанът е вляво и е 250 мл, а балсамът е опаковката от 200 мл. Сигурно нямаше да забележа разликата в грамажа, ако не ми се беше наложило да ги снимам.

При всичко, което написах, забравих да спомена също, че това са първите продукти на Elseve, от които съм доволна. Подходих много скептично първоначално, защото другите серии, които съм ползвала - червена и розова преди време въобще не ми харесаха, затова пък тази се оказа неочаквано добра.

Това е засега от мен, до скоро виждане и...
Честит празник на всички именници!!:)!



пп: подозирам, че това ще е следвашият ми 'обемен' шампоан.
 Oписанието в златна рибка звучи почти идеално!:)

5 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Нова Годинаа, ето я и дъгоочакваната от мен публикация хах. :)))
    И аз съм доста скептично настроена към тази марка,но бих пробвала някой ден маската им за коса,дано и нейният ефект да е такъв върху косата.Шампоан за обем съм ползвала на Phyto и се забелязваше това втвърдяване на косата, но си я усещах добре с него и аз имам същият "дефект" -бързоомазняваща се коса в корените,с него косата ми изглеждаше и на втория ден сравнително добре ,бих го взела пак. Сега ползвам само тази марка шампоани,харесват ми..каня се да пробвам и подсилващият им шампоан,който също придавал обем- Phytorhum с яйце и ром.
    Поздрави ! :))

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, ЧНГ и от мен!:) Нека новата година да ти донесе освен всичко останало и много красива коса:)
    Иначе маската е добър вариант да се пробва според мен от тази серия, може би ще даде по-добър резултат от балсама.
    По отношение на Фито понеже нямам много опит, но да ти кажа щом ти харесва ползвай я мисля, че няма да сбъркаш, с който и да е техен продукт, защото по принцип се славят като хубава марка и много положителни отзиви за нея съм чела.
    Поздрави и от мен!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Виж ти... Първият път когато чух не вярвах да са използвали наистина технологията на тази съставка, но щом има ефект - явно са. Имай предвид, че ефекта е свързан с употребата, т.е. ще се изчерпи когато смениш шампоана. Веществото би трябвало да отслабва циментиращите връзки между протеините в косъма и след време се изчерпва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси за инфото, ще го имам предвид. Аз горе-долу имах подобни подозрения, че ефекта е докато се ползва.
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...