сряда, 4 септември 2013 г.

Avon Planet Spa

Привет!:)
Преди повече от месец време си взех два продукта от серията Planet Spa на Avon на промоция за 13.90 лв. двата. Избрах си ексфолиант за лице с минерали от Мъртво море и маска за лице със Средиземноморска маслина. Добре звучат и изглеждат и двата, но дали са и също толкова ефективни?

Първо за ексфолианта. Тубата е 75 мл, а текстурата е гъста, плътна и бяла с фини частички/по това малко прилича на ексфолиращата маска на Авен, дори на ръка като ги тествах са идентични/. Усещането, когато се втрива на лицето е приятно. Според описанието може да се използва 2-3 пъти седмично.
По отношение на ефекта върху кожата ми смятам, че се отразява добре. Лицето ми е с по-бистър и равен тен след употребата. Определено много ми харесва.
В състава обаче откривам един вид парабен.


Това, което смятам за друг минус в този продукт е, че като за ексфолиант, който се ползва средно през 2 дни количеството съвсем не ми е достатъчно. Според мен такъв тип продукти трябва да са поне 100-150 мл. Същото, количество като маска за лице обаче ми е напълно достатъчно.

->->->
Маската за лице.


Консистенцията на тази маска е полупрозрачна с много фини, едва доловими частички. Честно казано какви са и защо ги има в една овлажняваща маска за лице не знам... Това, което не ми допада в нея е миризмата, малко е странна, но предполагам, че е нормална за продукт с екстракт от маслина и няма как да е много ароматна. Мирише малко изкуствено и не особено приятно.
Когато я използвах в горещите летни дни не мисля, че сработваше напълно на моята кожа и имаше смисъл от нея, затова я отложих за малко по-хладно време както е сега и смятам, че се отразява малко по-добре на кожата ми. А през зимата мисля, че съвсем ще си дойде на мястото. Но от друга страна явно съм имала по-високи очаквания, защото според описанието освен хидратация, осигурява на кожата и свежест, което някак си не забелязвам при мен. Отдавам го на факта, че не е на 100% подходяща за моят тип кожа.
И тук в съставките има същия вид парабен - methylparaben.


В заключение и двата продукта ми допадат, но ако трябва да избирам отново между тях определено бих си взела ексфолианта, а маската бих сменила с някоя друга от серията Планет Спа.

Относно опаковките на мен новoто оформление ми харесва. Мисля, че на този етап няма какво повече да се желае от тях. А вие ползвали ли сте някой тези продукти?

3 коментара:

  1. Много харесвам продуктите на Планет Спа,особено маските.Тези не съм ги пробвала,но опаковките им са много хубави,много стилни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина добре са ги измислили. И предишните не бяха зле, но тези са по-интересни, изглеждат по-скъпи сякаш.

      Изтриване
  2. Благодаря ти за коментара! Да, Враца е :))

    Деси
    http://truedreamcatcher.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...